Direktlänk till inlägg 10 februari 2011

Pyramidspel

Av MLM Tjej - 10 februari 2011 15:52

Jag fyller på med fakta från början så har jag det gjort, sedan kan vi gå vidare till det som är roligt och intressant - nämligen vad det innebär att jobba på dett sätt och hur man gör för attt tjäna pengar!

Vill man tjäna pengar ska man definitivt inte gå med i ett pyramidspel. Men detta har ingenting med MLM och direktförsäljning att göra. Man satsar inte några pengar utan betalar bara för de produkter man köper! I det företag jag jobbar med har man tom 30 dagars nöjd kund garanti och får pengarna tillbaka om man inte är nöjd. Man väljer själv om man vill gå vidare och rekommendera produkterna samt hitta nya säljare. Detta är inget krav och det är ingen som pushar dig att göra något du inte vill. 

Tyvärr är det många som tror sig veta att direktfösäljning minsann är sånt där pyramidspel och vi som är med blir bara lurade medan någon på toppen tjänar pengar... Jag återkommer med mina åsikter om detta i ett annat inlägg! 


 

Här kommer mer om vad som gäller för pyramidspel...

Den seriösa direkthandeln blir tyvärr ibland sammanblandad med pyramidspel och därför är det viktigt att hålla isär de olika organisationsformerna. Direkthandelns Förening vill att pyramidspel  ska förbjudas och kriminaliseras. 

Vad som gäller för seriös direktförsäljning finns i tidigare inlägg, för pyramidspel gäller följande:

  • Fördelar uppnås enbart genom att rekrytera nya distributörer under sig själv i pyramiden, inte genom verklig försäljning. Det centrala jobbet ligger i att tjäna in “värvningsavgifter” genom nyrekrytering. Det talas mycket lite om att sälja produkter.
  • Höga inträdesavgifter med ett underförstått löfte om att man kommer att erhålla många liknande inbetalningar från nya distributörer som du själv väntas rekrytera.
  • Fokuseringen är enbart inriktad på att värva nya distributörer. Slutkunder är närmast ointressant.
  • Eftersom syftet är att värva deltagare, inte att sälja en produkt, erbjuds ofta produkter av dålig kvalitet. I vissa fall finns inga produkter alls.
  • Deltagare uppmuntras att köpa in stora lager med svårsålda produkter som sedan inte kan säljas tillbaka till pyramidföretaget.
  • Företag som arbetar med pyramidspel har vanligtvis kort livslängd. De tjänar pengar och försvinner sedan.

Slutet för pyramidspelsföretag?
Föreningens etiska regler har en definition av pyramidspel som går längre än marknadsföringslagen: 


”Företag och direktsäljare får inte tillåta en verksamhet varigenom en direktsäljare eller konsument betalar belopp i pengar under förespegling av förtjänster baserade på att de värvar andra att delta och betala motsvarande belopp i pengar, snarare än på försäljning eller konsumtion av en produkt. Även en företeelse där förhållandet mellan ersättning för rekrytering och ersättning för försäljning av produkter är sådant att direktsäljarens fokus blir att rekrytera snarare än att sälja skall vara förbjudet.”

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av MLM Tjej - 4 mars 2011 10:57

Tiden går fort när man har roligt! Har haft fullt upp med att "coacha" mina samarbetspartner och annat skoj, så jag har inte hunnit uppdatera bloggen. Kom inte riktigt upp till det mål jag hade satt för mig själv denna månad men är nöjd ändå (sätte...

Av MLM Tjej - 14 februari 2011 12:35

Var precis inna på min "företagssida" och kollade lite statistik. Sedan januari 2009 har företaget betalat ut över 8000Euro till mig. Det är inte mycket om man tänker heltidslön, men om man tänker praktikplats, någon timme i veckan, prata med människ...

Av MLM Tjej - 11 februari 2011 13:26

När man jobbar med MLM så går det inte bara att tänka på sig själv utan din framgång bygger på att du hjälper dina medarbetare. Inga vassa armbågar här inte eller någon som baktalar någon annan, eller roffar åt sig själv. Det funkar inte i den här br...

Av MLM Tjej - 10 februari 2011 15:27

Det är viktigt att du kontrollerar att det är ett seriöst företag innan du bestämmer dig för att gå med. Om du ska satsa din tid och energi på något vill du ju vara säker på att företaget inte helt plötsligt bara försvinner!   Såhär skriver D...

Av MLM Tjej - 10 februari 2011 15:22

Nätverksförsäljning – eller Multi Level Marketing (MLM) som det också kallas – är ett sätt att organisera direkthandel på. Organisationsformen har använts sedan mitten av 50-talet och har sedan dess ökat i betydelse inte bara i Sverige ut...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<<
Februari 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Övrigt


Ovido - Quiz & Flashcards